Hlavní obsah

Zeman podpořil při návštěvě Ústeckého kraje stavbu jezu u Děčína

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Podporu výstavbě jezu na Labi u Děčína, která se plánuje již téměř tři desítky let, vyjádřil prezident Miloš Zeman. Řekl to ve středu na setkání se zastupiteli a starosty při zahájení návštěvy Ústeckého kraje. Zeman plánuje na Ústecko přijet do konce roku ještě jednou. Dorazí 17. prosince na slavnostní otevření posledního úseku dálnice D8.

Prezident Miloš Zeman při návštěvě Ústeckého kraje hovoří o ekoteroristech a dokončení dálnice D8.Video: Aleš Pelikán, Právo

 
Článek

O stavbě jezu se v Ústeckém kraji často diskutuje, má pomoci značně zlepšit splavnost Labe směrem do Německa. Každým rokem se stává, že sucho dopravu zejména od Ústí nad Labem směrem k hranicím úplně znemožní. „Podobně, jako jsem týral ministra dopravy s dostavbou D8, tak se nyní s pomocí dalších zaměřím na podporu toho, aby tento plavební stupeň byl konečně dokončen,“ prohlásil Zeman.

Výstavbu jezu podporuje i Ústecký kraj. „Je to věc, která by nám pomohla. Plavební stupeň je pro nás velice důležitý,“ řekl hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček (KSČM). „Ti, kdo prohlašují, že to ohrožuje bobry, zapomínají, že bobr je v přírodě největší stavitel vodních děl. A my bychom se mu měli svým způsobem přizpůsobit,“ uvedl Zeman.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Prezident Miloš Zeman dostal při návštěvě Ústeckého kraje hodiny. Vpravo staronový hejtman kraje Oldřich Bubeníček (KSČM).

Zeman připomněl, že již před 16 lety otevíral jako premiér úsek dálnice D8 z Roudnice nad Labem do Lovosic. „Říkal jsem si, teď už zbývá jen malý kousek a brzo to bude hotovo. Uplynulo 16 let a díky aktivitám zelených fanatiků se dokončení dálnice přes České středohoří neustále prodlužovalo a nevadilo, že kamióny čoudí na tamních serpentinách desetkrát víc, než by čoudily na dálnici,“ dodal Zeman.

Zeman je v Ústeckém kraji již počtvrté. Ve středu odpoledne zavítá do Dubí na Teplicku do společnosti vyrábějící kancelářské potřeby. Program prvního dne zakončí diskusí s obyvateli Krupky. Ve čtvrtek prezident zamíří na Litoměřicko a v pátek na Lounsko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám