Hlavní obsah

Zeman opustil nemocnici, zotavuje se bez komplikací

Novinky, ČTK, kov, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman opustil v sanitce Ústřední vojenskou nemocnici v Praze. Podrobil se operaci paže, kterou si v úterý zlomil při pádu. Čeká ho rekonvalescence. Podle nemocnice se prezident zotavuje bez komplikací.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

Prezident nyní bude pobývat na zámku v Lánech, informoval na Twitteru hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Rekonvalescence bude podle dřívějších informací Hradu trvat šest až osm týdnů.

Zeman si pravou ruku zlomil v úterý večer poté, co upadl. „Pan prezident večer sledoval televizní zpravodajství a po ukončení nevyužil opory v podobě hůlky nebo pomoci ochranky, zakopl a zlomil si pravou paži,“ napsal večer Ovčáček Novinkám.

Lékaři prezidentovi implantovali do kosti titanový hřeb. Uvedl to ve středu kancléř Vratislav Mynář.

Podle nemocnice se prezident zotavuje bez komplikací, s rentgenovými snímky jsou lékaři spokojeni. "Lékaři jsou spokojeni s kontrolními RTG (rentgenovými) snímky a byla zahájena opatrná rehabilitace. Zotavení pana prezidenta po výkonu probíhá bez komplikací," oznámila na webu nemocnice mluvčí Jitka Zinke.

Jak ke zranění došlo, Mynář nechtěl komentovat. „Prostě se to stalo, pan prezident má právo na své soukromí, a pokud se rozhodl přemístit se ve vlastní vile bez ochranky, tak je to jeho právo,“ uvedl. Později kancléř uvedl, že za prezidentem dochází fyzioterapeut, s nímž Zeman cvičí.

Kvůli zranění musel Zeman zrušit plánovanou návštěvu Jihomoravského kraje, která se měla uskutečnit v příštím týdnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám