Hlavní obsah

Prezident Zeman se chce pustit do stavby bungalovu ještě letos, dostal stavební povolení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman ve čtvrtek oznámil, že se mu podařilo získat stavební povolení ke stavbě bungalovu. Nový dům by měl stát v Lánech. Zeman to ve čtvrtek řekl na Pražském hradě při setkání se starosty vítězných obcí v soutěži Vesnice roku 2019.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

Zeman řekl, že stavební povolení získal asi před týdnem. „Ještě tento rok začnu stavět,” dodal. Řekl, že má v plánu vybudovat bungalov, protože na vilu si nenašetřil.

Loni v březnu server Aktuálně.cz uvedl, že Zeman koupil v Lánech pozemek za 2,5 milionu korun. Parcela o rozloze téměř 1000 metrů čtverečních je nedaleko zámku, ve kterém prezident částečně přebývá.

Pozemek je v nové zástavbě na západním okraji obce. Z jedné strany ho ohraničuje svah, na jehož vrcholu je silnice.

Zeman má plány, až skončí na Hradě. Místo Vysočiny si pořídí bungalov u Prahy

Domácí

V září 2018 prezident po návštěvě Olomouckého kraje řekl, že zvažuje koupi pozemku v obci Mnichovice v okrese Praha-východ. Po skončení mandátu si na něm chtěl postavit bungalov.

Zeman má trvalé bydliště v pražských Stodůlkách. Vlastní také část nemovitosti v Novém Veselí, kam jezdí na dovolenou. V této bývalé tvrzi bydlel v době před první přímou prezidentskou volbou, kdy odešel na Vysočinu na politický důchod.

Na zámku v Lánech Zeman tráví značnou část svého mandátu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám