Hlavní obsah

Železný chce v EP dva mandáty

Právo, ph

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Zisk dvou mandátů v červnových volbách do Evropského parlamentu (EP) by pro politické hnutí Nezávislí znamenal zdařilý výsledek. Na úterní tiskové konferenci to řekl lídr kandidátky senátor Vladimír Železný. "Za úspěch bychom nesporně považovali dva mandáty, za mimořádný úspěch tři mandáty, za uspokojivý výsledek jeden mandát," uvedl Železný.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Dvojkou kandidátky je exmoderátorka Jana Bobošíková, na třetím místě pak ředitelka ZOO ve Dvoře Králové Dana Holečková.

Kandidáti také představili hesla do voleb. Železný spoléhá na osvědčený slogan "Váš hlas bude konečně slyšet", se kterým před více než dvěma lety uspěl na Znojemsku ve volbách do Senátu. Bobošíková si zvolila heslo "Do EU s rovnými zády" a Holečková větu "Nebojím se velkých zvířat".

Na dotaz, jakou roli při sestavování kandidátky sehrála mediální popularita kandidátů, Železný odpověděl: "Není vám nic platná tvář, pokud za ní není osobnost, znalost a profesionalita." Podle jeho názoru je kandidátka je Nezávislých kombinací všech kritérií.

Nezávislí se chtějí spolehnout především na prezentaci v médiích a návštěvy regionů. Kampaň by měla podle předsedy hnutí Františka Zwyrteka stát statisíce, maximálně kolem miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám