Hlavní obsah

Zataženo bude až do poloviny prosince, sníh se objeví jen na horách

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Počasí až do konce listopadu by měla i nadále dominovat inverze. Oblačno s občasnými přeháňkami by dokonce mělo být i celou první polovinu prosince. Meteorologové předpokládají, že sněhové srážky se budou objevovat pouze ve vyšších polohách. Plyne to z dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Zatažené počasí bude pokračovat, sníh se objeví jen na horáchVideo: Novinky

 
Článek

V období od 21. do 30. listopadu bude převažovat počasí s nízkou inverzní oblačností, případně s mrholením či mlhami. "Jen ojediněle se bude nízká oblačnost protrhávat na polojasno. Ve druhé polovině dekády bude docházet k přibývání frontální oblačnosti a místy se objeví déšť, později na horách sněžení," uvádí předpověď.

Noční teploty budou klesat k šesti stupňům až nule, v závěru měsíce až k minus třem stupňům. Přes den budou panovat teploty mezi čtyřmi a deseti stupni.

Od 1. do 10. prosince bude převládat oblačno až zataženo, místy doprovázené deštěm či přeháňkami. "Od vyšších poloh se přechodně bude jednat o srážky sněhové," očekávají meteorologové. Ojediněle se budou objevovat i mlhy.

Noční teploty budou klesat na tři až minus tři stupně, při zmenšené oblačnosti až k minus šesti stupňům. Denní maxima budou kolísat mezi minus jedním a pěti stupni Celsia.

Dekáda od 11. do 20. prosince bude pokračovat převažující velkou oblačností, která se může přechodně protrhávat. Místy se objeví déšť i mrholení. Od vyšších poloh půjde přechodně o srážky sněhové.

Noční teploty očekávají meteorologové mezi dvěma a minus čtyřmi stupni. Při vyjasnění bude i minus osm stupňů. Denní teploty se budou pohybovat mezi nulou a šesti stupni.

Výhled počasí od 21. 11. do 20. 12.
21.–30. listopadunízká oblačnost s mrholením, teploty 4–10 °C
1.–10. prosinceoblačno až zataženo, teploty -1–5 °C
11.–20. prosincevelká oblačnost, teploty 0–6 °C
zdroj: ČHMÚ

Reklama

Výběr článků

Načítám