Hlavní obsah

Žádná vedra v příštích týdnech nečekejte, spíš déšť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Následující měsíc bude teplotně průměrný až podprůměrný, informoval v sobotu na svých stránkách Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Nadprůměrně tepleji bude až od poloviny června, ale jen mírně. Zato budou následující týdny poměrně deštivé.

Článek

„Jako celek očekáváme období od 27. května do 23. června teplotně průměrné až podprůměrné. Poslední týden v květnu a první týden v červnu budou teplotně průměrné až podprůměrné. Ostatní dva týdny v daném období by měly být teplotně průměrné, konec druhé dekády června i jemně nadprůměrný,“ uvedli meteorologové.

Dodali, že srážek bude až nadprůměrně. „Výrazně nadprůměrný by měl být příští týden, ostatní průměrné až nadprůměrné,“ upozornil ČHMÚ.

Už v neděli mají do ČR dorazit silné dešťové srážky. Ustávat budou od západu až odpoledne.

Měsíční výhled počasí vydávaný ČHMÚ je založen na statisticko-analogické metodě, která vychází z naměřených údajů na našem území od roku 1951.
Na rozdíl od krátkodobých a střednědobých předpovědí není měsíční výhled počasí zaměřen na předpověď konkrétních hodnot teploty vzduchu a množství srážek pro jednotlivé dny. Proto tato předpověď nepostihuje v rámci daného období všechny možné odchylky od nejpravděpodobnějšího vývoje počasí, ale vyjadřuje očekávaný trend ve vývoji počasí a odhaduje celkový charakter předpovědních období z hlediska teploty vzduchu a množství srážek.
zdroj: ČHMÚ

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám