Hlavní obsah

Začátek prázdnin v kolonách. Lidé si při odjezdu počkají

Očekávané komplikace při odjezdu na dovolenou se vyplňují. Od sobotního rána se tvoří dlouhá kolona například od dálnice D1 směrem k D3 kolem Benešova. Důvodem delší doby cestování jsou četné uzavírky na hlavních tazích.

Kolona u BenešovaVideo: Zuzana Křesťanová, Novinky

 
Článek

Cesta do zahraničí, ale i po tuzemsku se může v důsledku uzavírek notně prodloužit. Vozidla cestující z Prahy kupříkladu směrem na České Budějovice místy i stojí. K českým řidičům se navíc přidávají i cizinci z okolních zemí, kteří jedou do Chorvatska či Itálie.

„Kolona se začala tvořit u Průhonic a pak při sjezdu z dálnice na Benešov jsme jen popojížděli. Chvílemi jsme i stáli,“ popsala reportérka Novinek. Trasu, jejíž projetí normálně trvá 25 minut, projížděla déle než hodinu.

Foto: ti, Právo

Kde lze v létě očekávat zdržení na silnicích a dálnicích.

Mapu čtyř desítek největších oprav zveřejnilo Ředitelství silnic a dálnic. Jednou z komplikací je právě uzavírka u Rakovic na pomezí středních a jižních Čech.

Kompletní přehled oprav najdou řidiči na webu ŘSD v mapové sekci. Po květnovém útoku hackerů ale pořád nefunguje web Dopravniinfo.cz. I pro dopravní informace však lze využít asistenční službu ŘSD na lince 800 280 281.

Odjezd na prázdniny komplikují četné uzavírky

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám