Hlavní obsah

Za pozdní příchod do práce kvůli kalamitě postihy nehrozily

Právo, svj

Sněhem zasypaná auta a příjezdové cesty, kolabující veřejná doprava i neodhrabané chodníky způsobily v pondělí starosti tisícům lidí, kteří se jako obvykle chtěli dostat včas do svých zaměstnání.

Foto: Jana Pechová, Právo

Muž v Jihlavě odhrnuje sníh od svého auta, aby mohl vyjet do práce.

Článek

Zvýšený počet pozdních příchodů v pondělí podle zjištění Práva zaznamenali výrobní podniky, dopravci i další poskytovatelé služeb. Vzhledem k výjimečnosti situace ale zaměstnavatelé přijímali omluvy opozdivších se zaměstnanců většinou s pochopením.

„Takové případy se vyskytly. Nicméně na dopravu to vliv nemělo, protože jsme měli připravené zálohy. Pozdní příchody se řešily v klidu, lidsky, každý si totiž uvědomoval, že jde o mimořádnou situaci,“ řekl Právu mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Podobně se vyjádřili zástupci všech oslovených firem. Jen upozorňovali, že pokud se zaměstnanec kvůli nepřízni počasí nemůže dostat včas do práce, měl by o tom své nadřízené co nejdříve informovat.

Doručování pošty někde se zpožděním

S následky sněhové kalamity, včetně potíží zaměstnanců, kteří se nemohli dostat do práce, se včera potýkala třeba i Česká pošta. „Kalamita způsobila především zpoždění kurzů v hlavní přepravní síti, kdy nebylo možné ráno navézt zásilky na příslušné pošty. Opožděné doručení zásilek je tedy možné očekávat především na Pardubicku a Královéhradecku,“ sdělila Právu mluvčí České pošty Marta Selicharová.

V postižených oblastech bylo podle ní téměř vyloučené také doručování zásilek na odlehlá místa. Přívaly sněhu působily komplikace ale i ve Středočeském kraji a některých částech Prahy. „I tady mohla Česká pošta doručovat pouze v místech, kde byly návaly sněhu odklizeny, proto bylo významně omezené doručování například v Poděbradech, Čelákovicích, Milovicích nad Labem, Unhošti či Kladně,“ dodala mluvčí.

V Praze mohla pošta doručovat téměř bez obtíží s výjimkou okrajových částí Prahy 5, ale značná část zásilek se do pražského regionu z hlavní přepravní sítě pošty vůbec nedostala. Na řadě poštovních okrsků se proto podle Selicharové doručovaly pouze důchody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám