Hlavní obsah

Z léta rovnou do drsného podzimu. V Česku prší a dorazil i první sníh

Novinky, ven

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před vydatným deštěm na většině území republiky varují od pátku meteorologové. Na střední Moravě už kvůli němu stouply hladiny některých řek. Na Šumavě zase přivítali letošní první podzimní sníh, o jehož příchodu se zmiňovala předpověď už na začátku tohoto týdne.

Foto: ČHMÚ

V Česku napadl první sníh

Článek

Intenzivně pršet začalo nad územím celého Česka už během pátku. Do sobotního rána kvůli tomu na střední Moravě stoupaly hladiny několika řek.

Druhý stupeň hlásila během dopoledne Bystřička v profilu Bystřičky nad nádražím. Po jedenácté ale její tok klesl na první stupeň. Ten aktuálně hlásí také Senice v Ústí, Zděchovka ve Zděchově a Jičínka v Novém Jičíně. Více zde.

Déšť i přízemní mrazíky. Počasí se vrací k normálu

Počasí

Vážnější problémy ale meteorologové neočekávají, intenzivní déšť by v průběhu dne měl slábnout.

Dešťové srážky během noci na sobotu už ojediněle přešly i ve sníh. Letošní první podzimní nadílku tak přivítali v horních polohách Šumavy a Krušných hor. Několika centimetrová pokrývka přivítala ráno na Klínovci, Březníku, Bučině nebo Luzném.

Foto: Horská Služba Šumava

První podzimní sníh na Šumavě

Sníh v týdnu dorazil v týdnu také do Alp a s hustým sněžením se tu potýkali zejména řidiči také v pátek, kde je vánice zastihla při jízdě po dálnici A 13 poblíž Innsbruku.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Sněhová vánice zastihla řidiče na rakouské dálnici A 13 poblíž Innsbruku. 25.září 2020

Reklama

Výběr článků

Načítám