Hlavní obsah

Všech šest náměstků Emmerové nabídlo rezignaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Všech šest náměstků ministryně zdravotnictví Milady Emmerové chce rezignovat. Nesouhlasí s chystanými změnami ve vedení resortu. Na přání premiéra Jiřího Paroubka, by se jejich kolegou měl stát šéf České lékařské komory David Rath. Sama Emmerová odstoupit nechce.

Článek

Podle svých dřívejších slov ale sama není z Ratha jako svého přímého podřízeného nadšená. Dokonce zmínila, že pokud by Rath měl větší pravomoce než ostatní náměstci a ona by byla jen politickou záštitou resortu, uvažovala by o rezignaci. Nabídkou svých podřízených, se bude zabývat ve středu.

"Jejich rezignace vyplývá z toho, že pan premiér volá opakovaně po tom, že je třeba toto vedení (ministerstva zdravotnictví) posílit. Já s tím souhlasím, do jisté míry, a proto tedy vlastně vznikla tato situace," reagovala Emmerová v úterý večer v České televizi.

Paroubek chtěl Ratha do vedení ministerstva dosadit proto, aby zlepšil komunikaci resortu s veřejností. [celá zpráva] Jeho osoba je ale, především v lékařských kruzích, vnímána rozporuplně.

Kdo nabízí rezignaci

Petr Sláma - náměstek pro veřejné zdravotní pojištění a mezinárodní

Karel Radolf - náměstek pro ekonomiku 

Jiří Koskuba - náměstek pro léčebně preventivní péči

Radovan Suchánek - náměstek pro legislativu Radovan Suchánek

Michael Vít - náměstek a hlavní hygienik ČR Michael Vít

Miroslava Ouředníková - náměstkyně pro řízení úřadu

Emmerová s Paroubkem čelí v posledním týdnu protestům lékařů, které vyvrcholily minulý čtvrtek stávkou praktických lékařů. Nelíbí se jim, že dostávají platby od pojišťoven s velkým zpožděním. Pojišťovny ale v úterý slíbily, že dlužné částky uhradí. [celá zpráva] Samy tyto instituce jsou zadlužené, platí lékařům více, než se na pojistném vybere. Lékaři z toho viní ministerstvo zdravotnictví, které špatně nastavuje systém, to ale tvrdí, že chyba je ve špatném hospodaření pojišťoven.

Reklama

Související články

Rath možná bude náměstkem Emmerové

Prezident České lékařské komory David Rath se možná stane náměstkem ministryně zdravotnictví Milady Emmerové. "Nekomentuji to. Tu se proslýchá, že budu...

Rath může udělat kříž nad Emmerovou

Očekávaný příchod prezidenta České lékařské komory Davida Ratha na funkci náměstka ministryně zdravotnictví může vyústit v odchod šéfky Milady Emmerové. Rath...

Emmerové se nelíbí Rathovy ambice

Ministryně zdravotnictví Milada Emmerová (ČSSD) připustila, že pokud by měl prezident České lékařské komory David Rath jako její případný náměstek rozsáhlé...

Výběr článků

Načítám