Hlavní obsah

Volebním lídrem jihočeských lidovců je Kalousek

ČESKÉ BUDĚJOVICE

KDU-ČSL na jihu Čech povede příští rok do sněmovních voleb její předseda Miroslav Kalousek. Do čela kandidátky ho podle očekávání zvolila většina delegátů krajské konference KDU-ČSL, která se v sobotu konala v Českých Budějovicích. Dvojkou kandidátky je předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL Jaromír Talíř.

Článek

"Chceme oslovit všechny, kteří věří, že mezi socialismem a Modrou šancí musí být také nějaký rozum. Chceme oslovit všechny, kterým nejsou cizí pojmy solidarita a sociální spravedlnost, ale přejí si je bez komunistů," řekl ve svém projevu Kalousek.

Na třetí pozici kandidátky podle mluvčího jihočeské KDU-ČSL Rudolfa Vodičky delegáti vybrali náměstka ředitele Národního muzea Michala Stehlíka. Čtvrtý je českobudějovický radní Rudolf Vodička a pátá krajská radní Marie Hrdinová.

Lidovci si dnes také volili krajskou reprezentaci. Pozici předsedy obhájil zástupce hejtmana Vladimír Pavelka. Místopředsedy se stali Josef Novák, Jan Zasadil a radní pro zdravotnictví Jihočeského kraje Marie Hrdinová. Delegáti také zvolili tři členy předsednictva a 21 členný krajský výbor.

Šňůra krajských konferencí lidovců bude pokračovat celý říjen. Návrh kandidátní listiny už mají hotový lidovci v Moravskoslezském kraji, které do voleb povede náměstek hejtmana Jiří Carbol. Jedničkou plzeňské kandidátky se stal už před prázdninami poslanec Jaroslav Lobkowicz. Lídrem strany na Vysočině zvolili ve středu delegáti prvního místopředsedu Jana Kasala. Volební sjezd KDU-ČSL se uskuteční 12. a 13. listopadu v Plzni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám