Hlavní obsah

Víkend přinese teplotní skok a tropické teploty

Novinky, jas

Na letní teploty si musíme počkat do víkendu. Oteplovat se začne již v pátek, ale výrazný růst teplot očekávají meteorologové od soboty, kdy by se odpolední maxima mohla dostat k tropické hodnotě 30 stupňů Celsia. Ještě o stupínek tepleji by podle Dagmar Honsové ze společnosti Meteopress mohlo být v neděli.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Čtvrteční počasí by mělo být ve znamení velké oblačnosti, kterou budou zejména na Moravě a ve Slezsku doprovázet i srážky. "Ve čtvrtek se odpolední maxima dostanou na 16 až 20 stupňů," doplnila Honsová.

V pátek se začne v souvislosti s přechodem tlakové výše od jihozápadu postupně oteplovat. Mělo by již převládat polojasno a srážky by již měly být minulostí. Ranní teploty poklesnou na sedm až tři stupně, odpoledne se rtuť teploměru dostane již na 20 až 24 stupňů.

Výrazný teplotní skok přinese sobota. Ta nabídne skoro jasnou oblohu a pouze odpoledne se mohou ojediněle objevit bouřky z tepla. Odpolední maxima se vyšplhají až na 26 až 30 stupňů.

Ještě tepleji by mělo být v neděli, která by měla přinést teploty mezi 27 a 31 stupni. Mělo by být jasno či polojasno a bouřky z tepla by mohly být četnější.

Podobný charakter počasí by podle nynějších modelů měl vydržet i počátkem příštího týdne.

Reklama

Výběr článků

Načítám