Hlavní obsah

VIDEO: V Praze začala Matějská pouť, Václav Kočka ji věnoval svému synovi

– PRAHA

Na pražském Výstavišti začala v sobotu největší pouť v republice. Návštěvníci mají letos možnost vyzkoušet přes 130 atrakcí z různých evropských zemí, novinkou 46. ročníku Matějské pouti je strašidelný třípatrový zámek s přiléhavým názvem Psycho.

Článek

"Letos je tak bohatá Matějská pouť, jako nikdy nebyla," řekl Novinkám organizátor zábavní akce Václav Kočka. Zároveň dodal, že letošní pouť věnoval svému zavražděnému synovi.

Přijít si zvednout hladinu adrenalinu nebo se jen tak pobavit mohou návštěvníci do 13. dubna každý den vyjma pondělí. Pořadatelé i protentokrát přichystali množství doprovodných akcí, ať už půjde o představení pro děti konající se u Křižíkovy fontány nebo o plánovaný koncert českých umělců.

Návštěvnost, která je závislá na rozmarech počasí, očekávají pro tento rok pořadatelé okolo jednoho miliónu lidí. Loňský požár levého křídla secesní budovy Průmyslového paláce provoz pouti prý nikterak neomezí. Ceny atrakcí se pohybují v rozmezí od třiceti do sedmdesáti korun.

Na řetízkovém kolotoči hlavou dolů

Vyzkoušet si pár žaludečních cviků půjde třeba na padesátimetrovém řetízkovém kolotoči, kde se odvážlivci budou točit hlavou dolů, nebo na hydraulickém megakolotoči dosahujícím extrémních rychlostí. O něco méně děsivěji vypadá třeba obří vodní dráha WasserBahn.

V areálu Výstaviště Praha se Matějská pouť koná od roku 1963, její tradice však sahá až do 16. století. Přežila všechny režimy a slavnou se stala snad proto, že byla první jarní poutí v Praze. Součástí pouti je i Den pro zdravotně postižené děti, určený mimo jiné i pro děti z azylových domů či dětských domovů a jejich doprovod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám