Hlavní obsah

VIDEO: Přívalové deště páchají škody, hrozí až do čtvrtečního rána

ČESKÉ BUDĚJOVICE
Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v úterý rozšířil varování před silnými bouřkami s nebezpečnými doprovodnými jevy. Přívalové deště s krupobitím a silnými poryvy větru budou hrozit nejen v Čechách, ale i na Moravě. Varování platí až do čtvrtečního rána.

Foto: Jiří Falout, Právo

Hasiči museli odčerpávat vodu ze sklepů i podjezdů.

Článek

Bouřka doprovázená přívalovým deštěm opět z komplikovala v úterý v poledne život obyvatelům Českých Budějovic. "Proudy vody zaplavily na několika místech sklepy a lidé nás žádali o pomoc. Do ulic vyjely tři jednotky," informovala Právo mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Hasiči zasahovali v ulicích Rudolfovská, Železničářská a V. Špály. "Odčerpávali i vodu z prodejny drogerie v Sokolské ulici a nyní čerpají vody v zaplavené prodejně potravin v Opletalově ulici na sídlišti Šumava,“ dodala mluvčí.

Situace se po prudkém dešti zkomplikovala i v okolí Dobrovodského potoka, kde na možné nebezpečí upozorňoval městský rozhlas. Hasiči pomáhali i lidem v Nové Vsi kam vyjela profesionální jednotka z Trhových Svinů.

:. České Budějovice v úterý zasáhly silné bouřky. foto: Právo/Jiří Falout

Bouřky doprovázené místy krupobitím a poryvy silného větru se budou na území Čech objevovat nejméně do středeční noci. Výstraha platí pro celé území České republiky .

Meteorologové upozorňují na to, že lokálně může napršet až 50 litrů vody na metr čtvereční. Deště tak mohou zvednout hladiny potoků, zatopit sklepy nebo podemlít tratě.

:. Hasiči museli odčerpávat vodu ze sklepů i podjezdů.foto: Právo/Jiří Falout

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám