Hlavní obsah

Vedra jen tak nepoleví, v sobotu bude až 35 stupňů

Současná tropická vedra budou kulminovat v sobotu, kdy by se měly teploty šplhat až k 35 stupňům Celsia. V úvodu příštího týdne se mírně ochladí, ale v dalších dnech teploty opět porostou nad hranici 30 stupňů, uvedla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Záznam: Aktuální záběry z panoramatických kamer 13.6.2019Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude počátkem dne převážně oblačno až polojasno, v Čechách ojediněle s přeháňkami a teplotami mezi 23 a 27 stupni. Ve východních Čechách se teploty dostanou na 28 a na Moravě a ve Slezsku až na 32 stupňů.

Meteorologové varovali, že na východě republiky lze očekávat silné bouřky doprovázené přívalovými srážkami a krupobitím.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Koupání u jezu na Berounce v Dobřichovicích u Prahy

V pátek bude na naše území opět proudit teplý vzduch od jihu. Ranní minima klesnou na 17 až 13 stupňů a odpoledne se teploty dostanou na 27 až 31 stupňů Celsia. Bouřky by se měly v pátek objevovat pouze ojediněle a především v horských oblastech.

V sobotu bude přes naše území postupovat frontální rozhraní. Zpočátku bude převážně jasno až polojasno, ale od západu začne přibývat oblačnosti a přidají se bouřky,“ uvedla Honsová s tím, že ráno bude velmi teplé a minima budou klesat pouze na 20 až 16 stupňů. Přes den budou teploty šplhat na 31 až 35 stupňů. Chladněji bude pouze v Karlovarském a Ústeckém kraji, kde přechod fronty zastaví maxima na 28 stupních Celsia.

V neděli bude v Čechách převládat oblačno až polojasno s ojedinělými přeháňkami. Na Moravě a ve Slezsku bude oblačnosti i srážek více. Ranní minima zůstanou mezi 20 a 16 stupni, přes den bude v Čechách mezi 24 a 28 stupni, na východě mezi 31 a 32 stupni.

Nejchladnějším dnem příštího týdne bude zřejmě pondělí, kdy by měly teploty kulminovat na 28 stupních. V úterý by již měly šplhat ke 30 a ve středu k 31 stupňům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám