Hlavní obsah

Vánoční strom ze Staroměstského náměstí dostala zvířata v zoo. Malí sloni ho měli za hračku

Praha

V zoologické zahradě hlavního města Prahy měla ve středu vybraná zvířata zvláštní hody. Sloni, bizoni a zubři si mohli pochutnat na vánočním stromečku ze Staroměstského náměstí. Třeba slůňata ale větve využila spíše pro zábavu.

BEZ KOMENTÁŘE: Vánoční strom ze Staroměstského náměstí posloužil jako potrava i hračka slonům v pražské zooVideo: Novinky

 
Článek

Po konci vánočních trhů na Staroměstském náměstí jejich organizátoři v pondělí vánoční smrk odstrojili a odvezli ho do pražské zoologické zahrady v Troji.

Ozdoby na stromě byly obrovské, takže nebylo pravděpodobné, že by nějaká na větvích zůstala, chovatelé a krmiváři však museli zkontrolovat, zda někde nezůstaly háčky, o něž by se mohla zvířata zranit.

Sloni, bizoni, zubři

Kmen a velké větve stromu byly rozdrceny a použity jako materiál pro podestýlku, zbytek spořádala zvířata.

„Většinou větve ze stromků dáváme kopytníkům. Dnes dostávali kromě slonů i bizoni a zubři. Slůňata Maxmilián a Rudof ale větve ještě nekonzumují, spíš si s nimi hrají, zato jejich matky Janita a Tamara si pochutnaly,“ řekla Novinkám mluvčí zoo Jana Myslivečková.

Téměř třicetimetrový vánoční smrk letos pocházel ze západních Čech. Vyrostl na pozemcích rodu Colloredo-Mansfeldů nedaleko obce Holoubkov na Rokycansku. Staroměstské náměstí zdobil od 1. prosince.

Reklama

Výběr článků

Načítám