Hlavní obsah

V sobotu dorazí silné bouřky, varují meteorologové

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Meteorologové opět varují před silnými bouřkami, které budou v sobotu při přechodu studené fronty hrozit prakticky na celém území s výjimkou nejzápadnějších okresů. V Jihomoravském a Zlínském kraji platí v sobotu pro polohy do 400 metrů výstraha před vysokými teplotami, upozornil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Článek

„V sobotu se budou během dne na našem území vytvářet v labilním vlhkém vzduchu četné bouřky. Budou se vytvářet od západu, nejdříve v Čechách, k večeru na Moravě,“ uvedli meteorologové, podle nichž budou bouřky provázeny i přívalovými srážkami či krupobitím.

Srážkové úhrny by se krátkodobě mohly pohybovat až kolem 40 milimetrů. Při přechodu fronty může hrozit rovněž silný vítr s nárazy přes 70 kilometrů v hodině.

„Bouřky budou při svém nočním postupu přes Moravu a Slezsko směrem k východu slábnout,” dodal ČHMÚ.

Varování platí pro celou Českou republiku s výjimkou okresů Karlovy Vary, Tachov, Sokolov, Chomutov a Cheb.

Před přechodem fronty budou v nižších polohách Jihomoravského a Zlínského kraje stoupat teploty až ke 33 stupňům, a proto meteorologové vydali rovněž výstrahu před vysokými teplotami.

Reklama

Výběr článků

Načítám