Hlavní obsah

V Praze bouřka lámala stromy, voda zatopila část Karlína

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bouřka, která se v neděli vpodvečer přehnala nad Prahou, zatopila sklepy a garáže a lámala stromy. V Karlíně nestačila brát kanalizace vodu, a ta zatopila silnici. Kanály vytvořily gejzíry. Bouřka trvala jen zhruba hodinu, ale byla velmi silná.

Následky bouřky v pražském KarlíněVideo: Policejní deník

 
Článek

Voda se rozlila po silnicích třeba v Prosecké a Sokolovské ulici. "V kině Atlas v Sokolovské ulici je 75 centimetrů vody," uvedla mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová. V Radotíně zase voda vyplavila motorest U Vodáka.

Zastupující primátor Tomáš Hudeček (TOP 09) po jednání krizového štábu uvedl, že kvůli vodě nechal uzavřít Těšnovský tunel.

Foto: Policejnidenik,cz

Zaplavená Pobřežní ulice v pražském Karlíně

V Jinonicích natekla voda do školy.

Podle operačního důstojníka pražští hasiči evidují kvůli přívalovému dešti zhruba 40 zásahů. Například v ulicích Pobřežní a Sokolovská vyvěrala kolem 18:00 voda z kanalizace. Hasiči museli v Karlíně také vyprostit jedno vozidlo.

Hasiči byli v jednu chvíli voláni k několika desítkám případů, třeba do Vysočan, Běchovic, do Troji, na Smíchov, do Radotína a na další místa. Od rána zasahovali u 70 událostí. Běžně mají přitom za den zhruba dvacet až pětadvacet výjezdů.

Stav ohrožení trvá

Průtok Vltavy v Praze klesl a pohybuje se nyní kolem 1000 m3/s. Zastupující primátor Hudeček ale kvůli předpovědím odmítá odvolat stav ohrožení. Rozvodněním totiž hrozí Berounka a malé toky. Vltavská kaskáda má dostatečnou retenci, řekl po dnešním jednání krizového štábu.

"V tuto chvíli není jasné, jak se na průtoku Vltavou projeví lokální přívalové srážky," uvedl Hudeček. "Na základě předpovědí a doporučení ústředního krizového štábu jsem se rozhodl zatím třetí povodňový stupeň v Praze neodvolat," řekl.

Nádrže na Rokytce a Botiči, které v uplynulých dnech způsobily Praze velké problémy, jsou podle něj na další vodu připravené. Také Orlík je schopen pojmout další dešťové srážky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám