Hlavní obsah

V pátek dorazí do Čech silné bouřky. Na jihu Moravy budou tropy, varovali meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V pátek bude na našem území vrcholit příliv teplého vzduchu od jihovýchodu. Od západu bude večer přecházet studená fronta, která přinese do Čech silné bouřky. Na jihovýchodní Moravě budou teploty ještě stoupat až k 34 stupňům, varoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: ČHMÚ

Výstraha meteorologů před silnými bouřkami a vysokými teplotami na pátek 18. srpna 2017.

Článek

„Večer v Čechách očekáváme od západu při přechodu studené fronty místy bouřky, které mohou být doprovázeny silnými nárazy větru kolem 70 kilometrů v hodině, lokálně přívalovými srážkami a výjimečně i kroupami,” varovali meteorologové. Bouřky budou při svém postupu k východu slábnout.

Výstraha platí od pátečních 18 hodin do půlnoci pro Prahu, Středočeský, Karlovarský, Plzeňský, Ústecký, Jihočeský a Liberecký kraj.

Vedle toho meteorologové varovali, že v Jihomoravském a Zlínském kraji budou odpolední teploty stoupat až ke 34 stupňům. Lidé by tam proto měli omezit fyzickou zátěž a pít dostatek tekutin.

Reklama

Výběr článků

Načítám