Hlavní obsah

V Olomouci padl teplotní rekord starý 77 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Na několika místech v Olomouckém kraji v sobotu ráno padly teplotní rekordy pro 4. prosinec. Nejnižší teplotu, minus 19,2 stupně Celsia, meteorologové naměřili v Olomouci. Dosud nejchladněji bylo v tento den v krajském městě v roce 1933, tehdejší rekord měl hodnotu minus 16,3 stupně Celsia, řekla Hana Šeděnková z Českého hydrometeorologického ústavu.

Foto: Profimedia.cz

V Olomouci padl teplotní rekord starý z roku 1933. Ilustrační foto

Článek

Teplotní rekord v sobotu padl v Olomouckém kraji také v Šumperku, Přerově, Jeseníku či Javorníku. Například v Šumperku bylo ráno 18,9 stupně pod nulou. Dosavadní rekord z roku 1983 činil 18 stupňů pod bodem mrazu. V Přerově meteorologové dnes ráno naměřili minus 18,7 stupně Celsia. Rekordní hodnota z roku 1925 činila 14,6 stupně pod nulou.

Teplotní rekord padl v Olomouckém kraji i v pátek, a to v Jeseníku. Dosáhl minus 14 stupňů Celsia. Dosud nejchladněji bylo 3. prosince v Jeseníku v roce 1998, tehdejší rekord činil minus 12,7 stupně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám