Hlavní obsah

V komunálních volbách to budou zkoušet i moderátoři i baviči

Právo, rap, vor, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komunální volby se blíží a na veřejnost prosakují zajímavá jména tváří z televizních obrazovek. Tak například Vladimír Kořen z České televize v pořadu Zázraky přírody udivil řadou obdivuhodných výkonů. Nyní to ve středočeských Říčanech to zkouší jako lídr sdružení Klidné město.

Foto: Veronika Šimková, ČTK

Herec a hudebník Ladislav Gerendáš

Článek

„Chceme zklidnit stavební rozvoj města, zbavit město dluhů, zlepšit školskou, dopravní i sportovní infrastrukturu,“ představuje své sdružení publicista oceňovaný za pořady věnované ochraně životního prostředí a propagaci české vědy.

Mezi lidmi se pozvolna dostává do povědomí nejen jako televizní tvář, ale i jako místní patriot. „Pan Kořen se tady ukazuje, hlavně o jeho manželce bylo dost slyšet, když bojovala proti výstavbě na sídlišti Fialka, taky snad už dřív kandidovala do zastupitelstva za zelené,“ uvedl jeden z obyvatel Říčan.

V dalším středočeském městě, ve Slaném, kandiduje za Volbu pro město novinář, moderátor a motorkář Stanislav Berkovec, který je už ale v komunální politice matadorem, neboť se v ní průběžně pohybuje od roku 1991.

Mediálně se proslavil na různých televizních a rozhlasových stanicích, znám je například tím, že několikrát absolvoval Rallye Dakar a poskytoval zpravodajství z Czech Dakar Teamu.

Na Karlovarsku to zkouší Genrendáš

V Karlových Varech kandiduje za stávající opoziční politické hnutí Karlovarská občanská alternativa herec a trumpetista Ladislav Gerendáš. Už před volbami se angažoval například v akci na záchranu karlovarského letního kina, v kterém zorganizoval koncert na jeho záchranu.

„Nemám ambice stanout ve vedení města, ale jsem patriot a chci jako občan tomuto městu pomoci,“ uvedl Gerendáš, který je na dvacátém místě kandidátky. „Nekandidoval bych vůbec, protože se stát politikem nechci, ale město je ve stavu nouze,“ dodal.

Také v Ostravě budou mít lidé možnost zvolit do čela města známou tvář z televizní obrazovky. Kandidátku TOP 09 totiž vede Aleš Juchelka, jehož jméno i tvář jsou spojeny s pořady Medúza, Exit 316, Křesťanský magazín, Pomozte dětem nebo s filmem Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště.

„Do politiky mě táhne víc věcí najednou. Chci být aktivní ve věcech, které se dějí kolem mě, Ostrava mi není lhostejná a v neposlední řadě to je osoba Karla Schwarzenberga, který mi ukázal, že politika se dá dělat i jinak,“ vysvětlil Juchelka, který považuje Ostravu za nejlepší místo pro život.

Příklad hokejisty Jiřího Šlégra, který nyní zasedá ve Sněmovně za ČSSD, možná inspiroval další osobnost ledové plochy Petra Břízu. Dlouholetý reprezentant, brankář pražské Sparty a nyní generální manažer tohoto klubu se stal lídrem ODS ve 4. pražském volebním obvodu. Má pomoci pražské ODS spolu se zpěvákem Janem Kalouskem. Kdo se z lídrů ODS v hlavním městě stane kandidátem na premiéra, se však ukáže až 28. září.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám