Hlavní obsah

Mapa úmrtí v souvislosti s koronavirem. Obětí je v Česku už přes 400

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Česko už eviduje více než 400 mrtvých s koronavirem. Za pondělí přibyli ve statistikách tři mrtví, celkově je jich od začátku epidemie už 401. Vyplývá to z úterních večerních dat na webu ministerstva zdravotnictví.

Článek

V úterý do podvečera přibylo 192 potvrzených případů nákazy, což je více než za celé pondělí.

Nákaza koronavirem, který se začal šířit na přelomu roku z Číny, se v Česku poprvé prokázala na začátku března. Od té doby v ČR nakazilo 20 393 lidí, více než tři čtvrtiny se jich vyléčily. Aktuálně je v Česku 4846 nakažených.

U většiny nakažených je průběh nemoci mírný. S koronavirem je v České republice hospitalizováno 122 lidí, v těžkém stavu je 29 z nich.

Prvního mrtvého s koronavirem úřady ohlásily v neděli 22. března - v podvečer zemřel 95letý muž, který ležel na infekčním oddělení Nemocnice na Bulovce. I když v jednu chvíli denní přírůstek obětí opakovaně překročil desítku, bylo to jen na krátké období na počátku dubna, jinak šlo o jednotky případů za den.

Dosud nejvíce obětí hlásí Praha, kde s koronavirem zemřelo 113 lidí. Následuje Moravskoslezský kraj, kde je 84 obětí. Méně než deset zemřelých mají naopak kraje Královéhradecký, Liberecký, Zlínský a Jihočeský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám