Hlavní obsah

V čele Asociace krajů je Kuba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Předsedou Asociace krajů ČR zvolili ve středu hejtmani Martina Kubu (ODS), který vede Jihočeský kraj. Jeho prvním místopředsedou bude hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák (ANO).

Foto: Pavel Orholz, Právo

Martin Kuba

Článek

V čele asociace stála před Kubou karlovarská hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová (ANO), která se ale z vedení kraje stáhla poté, co těhotněla.

Asociaci pak dočasně zastupoval z titulu funkce místopředsedy tehdejší hejtman Vysočiny Jiří Běhounek (za ČSSD). V posledních týdnech byl zastupováním asociace pověřen dočasně liberecký hejtman Martin Půta (SLK), který po říjnových volbách zůstal ve funkci jako jediný z dosavadních místopředsedů asociace.

S volbou nového šéfa se čekalo, až skončí povolební vyjednávání v krajích a budou zvoleni hejtmani. K tomu zatím nedošlo pouze v Karlovarském kraji.

Představitel občanských demokratů bude v čele asociace po 12 letech, mezi roky 2001 až 2008 ji vedl nynější europoslanec Evžen Tošenovský (ODS).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám