Hlavní obsah

V Británii uvízli řidiči kamionů a autobusů, Petříček řeší jejich návrat

Novinky, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministerstvo zahraničí se snaží dojednat návrat Čechů, kteří uvízli ve Velké Británii a nemají přitom v zemi žádné zázemí, kde by mohli pobývat. Jde především o řidiče kamionů či autobusů. Cesty z Británie přes moře a tunelem neumožňuje Francie ani země Beneluxu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr zahraničí Tomáš Petříček

Článek

Ministr v pondělí uvedl, že nemá informace, že by někdo v Británii byl v urgentní nouzi. Kromě řidičů mají problémy i lidé, kteří cestují odjinud, přes Británii chtěli například jen letět. V zemi tak uvízli.

Podle Petříčka by se situace měla vyjasnit během následujících 48 hodin.

Vědci varují před unáhlenými závěry ohledně zmutovaného koronaviru

Koronavirus

Česko zastavilo z Británie lety do konce roku, ministr Tomáš Petříček řekl, že by omezení mohou platit kratší dobu, v každém případě se prý povolí, až bude jisté, že nehrozí výrazné riziko.

Dopravu s Británií mnohé státy přerušily kvůli nové mutaci koronaviru, která se na ostrovech objevila. Podle vědců je mnohem nakažlivější, nicméně není nebezpečnější.

Opatření překazilo plány mnoha lidem, kteří v Británii žijí či pracují, na svátky ovšem chtěli odcestovat za svými rodinami do kontinentální Evropy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám