Hlavní obsah

Úplatek jsem nežádal, ani jsem žádný nepřevzal, brání se exposlanec Aubrecht

Právo, Karel Otcovský

Exposlanec za ČSSD Vlastimil Aubrecht, který byl obviněn z braní úplatku v souvislosti s rozšířením průmyslové zóny Joseph na Mostecku, rezolutně odmítl, že by se nezákonného jednání dopustil. Právo o tom informoval v tiskovém prohlášení.

Foto: Právo

Vlastimil Aubrecht na archivní fotografii

Článek

„Nikdy jsem žádný úplatek nežádal a nikdy jsem žádný úplatek nepřevzal,“ zdůraznil s tím, že celé obvinění, které se opírá pouze o výpověď jedné jediné osoby s kriminální minulostí a úzkými vazbami na politické konkurenty.

„Považuji to za pokus o mou likvidaci na politickém poli. Jsem připraven očistit své jméno, neboť mě takové obvinění poškodilo lidsky, politicky i společensky,“ dodal.

Aubrechtův právní zástupce podal stížnost proti postupu Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ), který jeho klientovi obvinění doručil. „V případě, že s výše uvedenou stížností neuspějeme, jsem připraven pozastavit členství v ČSSD podle platných stanov,” uvedl Aubrecht.

Měl účelově ovlivnit rozšíření zóny Joseph

Šedesátiletého Aubrechta detektivové Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) podezírají, že několik miliónů dostal v roce 2006. Tehdy působil jako poslanec a vládní zmocněnec. Proces rozšíření zóny měl údajně účelově ovlivnit. [celá zpráva]

Aubrecht byl ve vysoké politice od roku 1998, poslancem byl 12 let. Dosud je předsedou teplického okresního výkonného výboru strany.

Město zónu Joseph vybudovalo v roce 2001. Proti výstavbě bojovali ekologové, kterým kromě emisí vadilo i znehodnocení jedné z nejkvalitnějších zemědělských půd. Zóna stála veřejné rozpočty nakonec kolem 700 miliónů korun, přibližně třetinu dalo město a dvě třetiny stát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám