Hlavní obsah

Úmorné vedro vystřídají v neděli bouřky i přívalové lijáky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi vysoké teploty vystřídají v neděli odpoledne v Čechách a na západě Moravy ojedinělé silné bouřky s přívalovým deštěm. Vyskytovat se budou do noci na pondělí. Po přechodu studené fronty klesnou teploty až o deset stupňů, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Studená zvlněná fronta bude postupovat od západu přes střední Evropu. Přinese s sebou ochlazení, déšť a bouřky. „Před přechodem studené fronty bude vrcholit příliv teplého vzduchu od jihu. Naměříme  až 31 stupňů,” řekla Honsová.

Přechod studené fronty budou provázet bouřky. Ty se během odpoledne objeví v Čechách a na Vysočině. Doprovázet je budou přívalové deště, které mohou rozvodnit menší toky a zatopit níže položená místa.

Na východě republiky bude jasno a srážky meteorologové očekávají až večer a pouze ojediněle.

Předpověď na srpen slibuje typické české léto

Domácí

Silný vítr může lámat větve a stromy a nebezpečí představují i blesky, upozornil ČHMÚ.

„Po přechodu studené fronty se v pondělí ochladí, místy více než o deset stupňů,” uvedla Honsová a dodala: „Tropy se do Česka vrátí v pátek.”

Reklama

Výběr článků

Načítám