Hlavní obsah

Týraného Ondřeje chtějí do péče otec a prarodiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Týraného Ondřeje a jeho staršího bratra Jakuba chtějí získat do péče otec dětí a jejich prarodiče. V pátek podala rodina dva návrhy na předběžná opatření, podle kterých by měl soud svěřit obě děti buď otci Radku Coufalovi, nebo prarodičům Maerovým. O návrzích rodiny se musí rozhodnout do deseti dnů.

Článek

Podle informací Gabriely Pokorné, tety chlapců a sestry Kláry Mauerové podezřelé z týrání Ondřeje, se oba návrhy navzájem podporují. Jiným předběžným opatřením svěřil soud oba chlapce dočasně centru Klokánek v Brně.

Ondřej žil se svým devítiletým bratrem Jakubem a nevlastní sestrou Annou spolu s Maerovou v rodinném domě v Kuřimi. Na začátku května našli policisté v komoře domu nahého a spoutaného Ondřeje. Třicetiletou ženu vzali kriminalisté později do vazby. Děti soud svěřil dětskému zařízení Klokánek.

Podle sociálních pracovníků hrozilo, že by je mohli týrat i ostatní členové rodiny. "Soud bude při posuzování návrhů vycházet ze základních oficiálních informací, zohlední názory sociálních pracovníků i zdůvodnění rodiny," popsal okolnosti rozhodování místopředseda brněnského městského soudu Roman Kiš.

Předběžné opatření by se týkalo jen chlapců. Anna, která před devíti dny z Klokánku zmizela, je stále v péči brněnské radnice. Rozsudek, který dívku svěřil do péče Kláry Mauerové, je zatím nepravomocný a patrně ho zruší krajský soud.

Ondřej je stále v brněnské fakultní nemocnici. V nejbližších dnech by měl být propuštěn. Jakub je poslední týden v Klokánku sám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám