Hlavní obsah

Tůma: Za sukni pana předsedy se neschovávám

Právo, Oldřich Danda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kandidát TOP 09 na pražské primátora Zdeněk Tůma se pro Právo vyjádřil k požadavku své strany zapojit do povolebních vyjednávání v Praze i špičky TOP 09 a ODS.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zdeněk Tůma (TOP 09)

Článek

Neobáváte se reakce, že když chcete při jednáních asistenci předsedy a místopředsedy TOP 09, že si nevíte rady a schováváte se za sukni pana předsedy?

To se neobávám, já jsem se nikdy za nikoho neschovával. Rozhodnutí bude stejně na nás. A o nás tak ani nejde, protože my jsme konkrétní návrh dali a jednání tlačíme dopředu, ale nevidíme dostatečný posun na druhé straně a myslíme, že je to tam potřeba popostrčit.

Nepřiléváte olej do ohně v nepravou chvíli, protože ODS se v úterý večer dohodla, že týden povede jednání pouze s vámi a ČSSD dali víceméně nepřijatelné podmínky, když jako koaliční smlouvu navrhli program ODS?

To víte víc než já, my se s nimi sejdeme a tam uvidíme s čím přijdou.

Nepodráždíte zbytečně pražskou ODS tímto krokem?

Myslím že ne. Premiér Nečas se Praze věnoval po volbách a nebylo by na škodu, kdyby se tomu věnoval i teď.

Někteří pražští občanští demokraté říkají, že pokud se jim do toho bude příliš vměšovat celostátní vedení, tak se pouze zatvrdí.

To by byla smutná zpráva. Já si myslím, že to můžeme udělat sami, ale nemůžeme si myslet, že TOP 09 v Praze je něco jiného než TOP 09 v celé republice.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám