Hlavní obsah

Tropy skončily, rána už budou chladná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysoké teploty uplynulých týdnů se v tom nadcházejícím už nevrátí. Začne klasické léto typické pro polovinu srpna. Teploty se budou pohybovat mezi 20 a 25 stupni, výrazně chladnější budou rána. Nejvíce by mělo pršet v úterý, pak se vyjasní.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Teploty po ránu budou nízké, objeví se i mlhy.

Článek

„V pondělí bude slábnout oblast vysokého tlaku vzduchu a vystřídá ji studená fronta. Teploty se budou pohybovat mezi 22–26 stupni, na Moravě bude až 28 stupňů,“ řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Upozornila na pondělní chladné ráno, na Jizerce klesla teplota jeden stupeň pod bod mrazu a kolem nuly se tam budou ranní teploty pohybovat po celý týden. „Noci už jsou delší, při vyjasnění vzduch rychleji vychládá a zemský povrch se víc ochlazuje,“ vysvětlila Honsová. Ranní teploty by se až do konce pracovního týdne měly pohybovat mezi sedmi až 12 stupni.

V úterý zaprší

Úterý by mělo být nejdeštivějším dnem týdne. „Bude zataženo, v první polovině dne s deštěm nebo přeháňkami, mohou se objevit i bouřky,“ řekla Honsová. Od západu pak oblačnost bude ubývat až na polojasno. Teploty klesnou na 20–24 stupňů, na západě území budou dokonce jen kolem 18.

Ve středu budou přeháňky jen ojedinělé, ráno se objeví mlhy. Teploty budou mezi 20 až 24 stupni.

Ve čtvrtek a v pátek bude obloha polojasná nebo skoro jasná, rtuť ve čtvrtek poskočí o jeden stupeň na 21–25 stupňů, v pátek až na 22–26 stupňů.

O víkendu se pak ještě více oteplí až na 30 stupňů. „Počasí bude teplotně v normálu, je to klasický průběh srpna,“ řekla Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám