Hlavní obsah

Topolánek s Bémem odráželi útoky rozzlobeného taxikáře

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Standardní zahájení předvolební kampaně ODS před evropskými volbami na Staroměstském náměstí v Praze v pondělí narušil nespokojený taxikář. Umírnit se ho od mikrofonu snažil premiér a šéf strany Mirek Topolánek i jeho rival primátor a šéf pražské ODS Pavel Bém.

Foto: Petr Horník, Právo

Taxikáře (vlevo) musel mírnit i policista.

Článek

Ti, ač se v poslední době nedokáží domluvit skoro na ničem, se shodli, že by jim nikdo neměl rušit předvolební mítink.

Topolánek se snažil při proslovu k lidem nespokojence pacifikovat příslibem, že s ním poté promluví. "Mluvte teď,“ nesouhlasil taxikář. Topolánek se nenechal zaskočit a odvětil: "Já teď přece mluvím, vy jste ale vtipálek.“

Foto: Petr Horník, Právo

Mirek Topolánek a Pavel Bém při zahájení předvolební kampaně ODS na Staroměstském náměstí v Praze

Taxikáře neumírnil, nepovedlo se to ani přivolaným strážníkům, ani stoupencům ODS. Vítr z plachet mu vzal až Bém, který ho identifikoval. "Pan Ponert patří mezi malou skupinu neslušných taxikářů, kteří v Praze jezdí za 99 korun. Žádný normální Pražan s ním nejezdí, jen nebozí turisté, kteří ho neznají,“ uvedl Bém.

Foto: Petr Horník, Právo

Rozzlobený taxikář, v pozadí Jan Zahradil

Zkřížit zbraně s "hlučným pánem“ přišel i lídr evropské kandidátky ODS Jan Zahradil. Musel hájit např. vysoké odměny šéfů státních podniků jako ČEZ či Českých drah: "Zkuste si ten podnik řídit, to není jako točit volantem.“

Taxikář kontroval: "Vozit cizince také není legrace.“

Reklama

Výběr článků

Načítám