Hlavní obsah

Tlustý připustil, že by hlasoval proti vládě

Právo, luk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Poslanec Vlastimil Tlustý ve čtvrtek připustil, že pokud by se nyní hlasovalo o důvěře vládě, zvedl by ruku proti. „Dnes ráno před přečtením Mladé fronty bych hlasoval pro vládu a po přečtení Mladé fronty proti vládě, protože tahle svinstva nemohou pokračovat,“ uvedl Tlustý ve Frekvenci 1.

Foto: Milan Malíček, Právo

Poslanec ODS Vlastimil Tlustý

Článek

Deník o Tlustém napsal, že měl vazby na zavražděného šéfa podsvětí Františka Mrázka. To poslanec ostře popřel.

Hlasování o nedůvěře vládě chce vyvolat soc. dem. po krajských a senátních volbách. Podle Tlustého se do té doby ještě řada věcí vyjasní. „V tuto chvíli je naprosto evidentní, že kdyby se hlasovalo o předsedovi Mirku Topolánkovi, tak jednoznačně červené tlačítko-nedůvěra. Pokud se bude hlasovat o celé vládě, tak jsou tam samozřejmě ještě jiné otázky: komu je to ku prospěchu, co bude následovat a tak dále,“ dodal Tlustý s tím, že má čas na rozmyšlenou.

Právníci, kteří zastupují rebelujícího poslance ODS Vlastimila Tlustého, v pátek oznámili, že podali trestní oznámení pro pomluvu. Důvodem je tvrzení v kontroverzní reportáži televize Nova Natvrdo, že Tlustý prý tajně nahrával své schůzky s premiérem Mirkem Topolánkem. Poslanec sám v pátek řekl, že spolu s advokáty připravuje i žalobu na ochranu osobnosti proti Nově, deníku Mladá fronta Dnes (MfD) a možná i premiérovi, protože svým vystoupením na sjezdu Strany zelených se podle jeho názoru k tomu útoku přidal. Bude chtít omluvu a finanční náhradu.. V souvislosti s nejnovějšími informacemi po nich prý bude chtít omluvu a milion korun.

Vláda nemá jistou podporu ani od dvou bývalých členů klubu ODS – Juraje Ranince a Jana Schwippela, otázkou rovněž je, jak by hlasovaly zelené rebelky Věra Jakubková a Olga Zubová.

Reklama

Výběr článků

Načítám