Hlavní obsah

Teploty budou šplhat k letním 25 stupňům

Novinky, val
Praha

Zatímco ještě nedávno panovaly v České republice zimní teploty a sníh ležel i v nížinách, nyní se můžeme těšit na výrazně nadprůměrný vzestup. Po většinu pracovního týdne se budou odpolední maxima pohybovat nad 20 stupni Celsia, přičemž ve čtvrtek mohou vystoupat až k letní hranici 25 stupňů. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Milan Malíček, Právo

Slunečné počasí a vysoké teploty mohou místy svádět k opalování.

Článek

Vysoké teploty zaznamenali meteorologové už během uplynulého víkendu. Nejtepleji bylo podle Honsové v neděli v Doksanech na Ústecku, kde naměřili 18,2 stupně Celsia.

V pondělí ráno bylo ještě například na Jizerce v Jizerských horách pouhých -5 stupňů Celsia, odpoledne už by ale teploty měly na celém území republiky vystoupit na 18 až 22 stupňů. Celý den bude navíc převážně slunečno a jasno.

Nad Českou republikou se v úterý bude rozpadat studená fronta. V Čechách proto bude převážně oblačno s občasnými přeháňkami, ojediněle i bouřkami. Na Moravě a ve Slezsku bude nadále převážně polojasno. Ranní minima se budou pohybovat mezi 8 až 4 stupni, odpolední maxima mezi 16 až 20 stupni.

Středeční den bude oblačný až polojasný s ojedinělým deštěm. Ráno naměříme 9 až 5 stupňů, odpoledne 17 až 21 stupňů.

Nejteplejším dnem týdne bude čtvrtek, kdy se ranní hodnoty budou pohybovat mezi 10 až 6 stupni, zatímco odpoledne vystoupí rtuť teploměrů k 21 až 25 stupňům.

Na víkend se ochladí

V pátek však do České republiky dorazí výrazná studená fronta, která s sebou přinese oblačnost a přeháňky. V Čechách odpoledne naměříme 14, na Moravě 18 stupňů.

Vlivem studeného vzduchu, který k nám bude vát od západu, se o víkendu výrazně ochladí. Odpolední maxima se zastaví na 10 stupních, na vrcholky hor se dokonce podle Honsové může vrátit sníh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám