Hlavní obsah

Stropnický poslal Krnáčové kvůli stavebním předpisům dopis, chce znát autory její verze

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Spory v pražské koalici mezi náměstkem Matějem Stropnickým (Trojkoalice/SZ) a primátorkou Adrianou Krnáčovou (ANO) neutichají. Stropnický ve středu poslal Krnáčové dopis, v němž ji žádá o seznam lidí, kteří se podíleli na zpracování její verze stavebních předpisů. Ty primátorka předložila nečekaně v úterý radě hlavního města, a ta je schválila. V rozhovoru pro Novinky Stropnický řekl, že mu připadá, že návrh psali developeři.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Adriana Krnáčová

Článek

„Pro mě je záhadou, kdo předpisy pro paní primátorku zpracovával. Trochu to na mě působí, že si je psali developeři sami,“ uvedl Stropnický.

Proti původnímu návrhu obsahují předpisy Krnáčové několik změn. Podle Stropnického dostatečně neregulují výšku budov, ruší povinnost výsadby stromořadí nebo povolují výstavbu mnohostranných bilboardů.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Náměstek primátorky Matěj Stropnický (Trojkoalice/SZ)

Stavební předpisy, které jsou prováděcím předpisem ke stavebnímu zákonu, jsou v Praze diskutované už několik měsíců. Pražští radní smetli v úterý ze stolu návrhy Stropnického a schválili návrhy primátorky Adriany Krnáčové, které měl údajně připravit její sekretariát.

Krnáčová vše odůvodnila neschopností Stropnického. Ten se proti nařčení ohradil a poukázal na spolčení ANO a ČSSD, protože o materiálech, které Krnáčová předložila, Trojkoalice na rozdíl od ČSSD nic nevěděla.

To jí náměstek vytýká i v dopise. „Materiál byl údajně předem konzultován mezi radními z ČSSD a ANO, radní Trojkoalice jej však vůbec neobdrželi,” píše.

„Panu náměstkovi na dotaz odpovíme a seznam lidí, kteří se na přípravě PSP podíleli, mu poskytneme,” řekl Novinkám mluvčí primátorky Vladimír Řepka.

Reklama

Výběr článků

Načítám