Hlavní obsah

Středočeský hejtman Bendl navržen na Ropáka

Právo, trj
PRAHA

Středočeský hejtman a místopředseda ODS Petr Bendl může spolu se svým náměstkem Františkem Váchou (KDU-ČSL) získat za letošní rok titul Ropák roku. Za kandidáty na tuto anticenu je ve středu navrhlo ekologické sdružení Arnika, informoval Právo Jindřich Petrlík ze sdružení.

Foto: Archiv Ivo Kylara

26. března vystoupí na zámku Dobříš studenti z britské univerzity v Southamptonu.

Článek

"Svoji kandidaturu si vysloužili za prosazování výstavby nových spaloven odpadu používajících plazmové technologie, špatné zadání studie v Lysé nad Labem a prosazování průtahu dálnice D3 Posázavím. Petr Bendl také prosazoval výstavbu zkušebního polygonu Škoda v bývalém vojenském prostoru Mladá," odůvodnil navržení Petrlík.

Rovněž Vácha podle něj podporuje projekt výstavby nových spaloven s plazmovými hořáky. "Vácha má také část viny na tom, že stát zaplatil za likvidaci ekologické škody způsobené ve skladu v Mratíně soukromou firmou," doplnil Petrlík, který se netají tím, že Arnika oznámila svou kandidaturu na Ropáka záměrně před volbami.

Výsledek ankety má být vyhlášen až v březnu příštího roku. Na Bendlovu hlavu se snesla kritika i ze zahraničí, a to kvůli jeho výroku, že nacismus vzešel ze soc. dem. struktur. Místopředseda ODS se posléze opravil, že myslel národně socialistické struktury. Za svůj přehmat se ale omlouvat nehodlá, ačkoli k tomu byl mnohými vyzván.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám