Hlavní obsah

Speciál s českou humanitární pomocí zamířil do Wu-chanu

Letadlo, převážející mimo jiné i českou humanitární pomoc Číně, odstartovalo v neděli ráno z Vídně. O vyslání 4,5 tuny zdravotnického materiálu rozhodla vláda. O odletu informoval ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD).

Článek

„Celkem 4,5 tuny zdravotnického materiálu od českých výrobců bude využito přímo v nemocnicích. Zastavit šíření koronaviru a pomoci postiženým oblastem je naší lidskou povinností,” uvedl ministr na Twitteru.

Vláda se rozhodla vyslat do Číny roušky, dezinfekční a hygienické prostředky. Další humanitární materiál do speciálu, jehož vyslání spolufinancuje Evropská unie, poskytly města, kraje, firmy, ministerstvo zahraničních věcí, Smíšená česko-čínská komora vzájemné spolupráce a Kancelář prezidenta republiky.

Letadlo mířící přímo do epicentra epidemie v čínském Wu-chanu veze i humanitární pomoc poskytnutou Rakouskem, Maďarskem a Slovinskem.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Nemoci COVID-19 způsobené novým koronavirem podlehlo v pevninské Číně již celkem 2442 lidí. Během soboty jich zemřelo dalších 97. Celkově se novým koronavirem nakazilo v Číně už 76 936 osob, přičemž 64 084 z nich nahlásila čínská provincie Chu-pej. Nemoc už pronikla celkem do 29 zemí světa, celkový počet infikovaných překročil 78 000.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám