Hlavní obsah

Spadlé troleje blokovaly vlakovou dopravu u Pardubic

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PARDUBICE
Aktualizováno

Železniční koridor na Pardubic blokují popadané troleje. Krátce před polednem spadly v obou směrech. Od nich následně chytlo pole. Oheň hasili přivolaní hasiči. Provoz bude na trati omezen do večerních hodin. Vlaky nabírají velká zpoždění.

Článek

"Ve 13. hodin byl obnoven provoz na jedné z kolejí. Na opravě pracujeme. Provoz by měl být naplno obnoven ve večerních hodinách," řekl Novinkám Petr Štáhlavský z Českých drah.

Podle ČD nehodu způsobil rychlík EuroCity projíždějící v úseku mezi Pardubicemi a Přeloučí. "Jde jen o technickou závadu. V místě nejezdí náhradní autobusová doprava, vlaky jezdí po jedné koleji," dodal Štáhlavský. Proč troleje spadly, se zatím neví. Na vině by mohlo být i teplé počasí, které roztáhlo dráty.

"Jela jsem z Brna do Ústí nad Labem. Za Pardubicemi se ozvala strašlivá rána, napadlo mne, že na nás spadlo něco velmi velkého a těžkého, zpomalili jsme a do Přelouče jeli velmi pomalu.Všichni jsme vystoupili, nešla klimatizace,nedalo se ve vlaku dýchat," popsala Novinkám cestující Jaroslava Kamarytová.

Mluvčí drážní inspekce Zdeněk Neusar Novinkám řekl, že krátce po nehodě na místě hořela suchá tráva přilehlého pole. Proto tam zasahovali i přivolaní hasiči.

Vlaky mají i hodinová zpoždění

Dráhy nyní řídí v místě provoz na jedné koleji. Vlaky, včetně mezinárodních rychlíků, nabírají zpoždění několik desítek minut. EuroCity z Budapešti do Hamburku se zpozdil dokonce o více než dvě hodiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám