Hlavní obsah

Soc. dem. chystá na Ústecku hokejovou show se zpěvy

– Ústí nad Labem
Právo, jov

Ačkoli veřejnost politici ujišťují, že ve volbách jde o vážná témata a budoucnost země, neváhají si při sbírání hlasů pomoci známými tvářemi ze světa showbyznysu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejista Jiří Šlégr na konferenci ČSSD v Pardubicích.

Článek

Do voleb zbývá už jen 97 dní a ze stranických kuchyní začínají prosakovat informace o tom, jak budou chtít voliče oslovit a přitáhnout k volebním urnám.

Se zapojením celebrit počítají jak obě největší parlamentní strany ODS a ČSSD, tak na známé tváře spoléhají i menší partaje jako komunisté, zelení či Věci veřejné.

ČSSD už příští měsíc chce vábit voliče v Ústeckém kraji na velkou třídenní hokejovou show spojenou s hudebním vystoupením řady známých umělců. Vyplývá to z interního stranického materiálu, který má Právo k dispozici.

Soc. dem. totiž považuje Ústecko za klíčový kraj, kde kandiduje jako lídr předseda strany Jiří Paroubek a jako dvojka hokejista Jiří Šlégr. Show by se měla konat na náměstích pěti největších měst, prozradil Právu dobře informovaný zdroj z ústecké ČSSD.

Na akcích soc. dem. by měla podle interního materiálu strany vystoupit například Monika Absolonová, Dalibor Janda,  Pavel Vítek, Tomáš Savka, Šárka Vaňková, Petra Janů, Lenka Filipová, Vladimír Hron, Tereza Kerndlová, Leona Machálková, Zdeněk Izer či Marta Jandová.

Za vystoupení až 70 tisíc

U jmen umělců jsou v materiálu uvedeny i částky, které by jim měla ČSSD uhradit. Pohybují se od 30 do 70 tisíc korun za vystoupení.

Zpěvačka Lenka Filipová ale v úterý v prohlášení pro Právo odmítla, že bude na akcích ČSSD vystupovat. „Nebudu vystupovat na žádné předvolební akci sociální demokracie, ani jsem o žádném svém angažmá s nikým nehovořila,“ sdělila Filipová. Doplnila, že se politických akcí dlouhodobě nezúčastňuje.

Uvedení v seznamu vystupujících překvapilo také Moniku Absolonovou. Akce ČSSD se nezúčastní. "Monika Absolonová se žádné akce ČSSD zúčastňovat nebude. S žádnou politickou stranou nespolupracuje," řekla Právu manažerka zpěvačky Kateřina Zittová.

I Leona Machálková ústy svého manažera Petra Kléra jednoznačně odmítla, že by vystupovala na předvolebních akcích ČSSD. "Nezakládá se to na pravdě," komentoval Klér uvedení jména Machálkové mezi vystupujícími v interním materiálu ČSSD.

Součástí show bude kluziště, hokejová škola, soutěže na ledu, diskotéka na bruslích, programy pro školy a dětské domovy. Rozdávat se budou balónky a CD s pohádkami. Součástí budou i proslovy volebních kandidátů.

Šlégr Právu řekl, že je připraven se do akcí zapojit, i když přiznal, že neví, zda bude na každé. „Ale na těch, co se zúčastním, tak bych chtěl jít mezi lidi, v bruslích, zajezdit si s nimi, promluvit pár slov. Pokud tam budou děti, tak samozřejmě jim něco poradit, ukázat. Popřípadě jim navrhnout, jestli by nechtěly hrát hokej, protože pro mne každé dítě v hokeji je přínos,“ prozradil Šlégr.

Reklama

Výběr článků

Načítám