Hlavní obsah

Slavný hotel Pupp se opět otevírá

Právo, Rudolf Voleman

Po osmi měsících se 1. června znovu otevře světoznámý Grandhotel Pupp v Karlových Varech, který letos slaví 320 let od svého založení.

Foto: GH Pupp

Příjemné posezení nabídne letní sluneční terasa grandhotelu.

Článek

Před hlavním vstupem do hotelu byla dokončena revitalizace náměstí. Zde každoročně čekají fanoušci na příjezd hvězd, které v hotelu bydlí během mezinárodního filmového festivalu (MMF). Právo je hlavním mediálním partnerem MFF.

„Loni jsme opravili vstup do hotelu, který výtvarně ztvárnil sklenář Zdeněk Lhotský. Letos jsme dokončili obnovu fasád a zahrádky hotelové kavárny,“ řekl generální ředitel GH Pupp Jindřich Krausz. Právě kavárna hraje v historii hotelu důležitou roli.

FOTO: Končí další opatření, Česko zase ožívá

Domácí

Zakladatel dynastie Puppů, Johann Georg, byl původně cukrář. „Dort Pupp připravovaný podle původní receptury zakladatele si hosté budou moct vychutnat na nové terase ve středu náměstí, z níž je krásný výhled na promenádu,“ prozradil. Novinky chystají i další hotelové restaurace. Stojí za nimi šéfkuchař Ondřej Koráb, který pracoval v několika londýnských michelinských restauracích a byl také jedním z hostů kuchařské show České televize Kluci v akci.

„Chystáme znovuotevření Grandrestaurantu, z něhož chceme udělat významný bod na gastronomické mapě Česka,“ uvedl šéfkuchař, jehož menu akcentují české chutě a ctí trendy jako sezonnost a regionálnost.

Hotely a penziony mohou otevřít. Pro některé už je pozdě

Domácí

Změny čekají též pověstný Becher‘s Bar. Nový tým barmanů sestavuje koktejlový lístek, na kterém vedle prémiových destilátů nechybí ani karlovarská becherovka.

Pro hosty jsou připraveny další aktivity, kterými si mohou zpříjemnit svůj pobyt. „Hotelové spa rozšířilo nabídku masáží, tělových i obličejových ošetření. K tradiční bylinné koupeli od Franzisky Pupp přibyl nový značkový rituál využívající českou konopnou kosmetiku Cannor,“ uvedl mediální zástupce hotelu Filip Šimoník.

Filmové klasiky v kinokavárně

„Na střeše spa bude za hezkého počasí otevřená sluneční terasa Perrier-Jouët, na níž se hosté osvěží sklenkou šampaňského, ve Slavnostním sále bude od července do srpna fungovat kinokavárna. Promítat se budou filmové klasiky, vstupenky budou veřejně k prodeji prostřednictvím portálu Goout,“ pokračoval. „Pro ty, kteří chtějí poznávat okolní přírodu, jsou v hotelu k zapůjčení elektrokola a na stránkách www.pupp.cz lze najít tipy, kam vyrazit na výlet,“ dodal Šimoník s tím, že v hotelu také nově otevřou své prodejny sklárna Moser a porcelánka G. Benedikt.

Reklama

Výběr článků

Načítám