Hlavní obsah

Silnice na Ústecku a Liberecku uzavřel sníh, jihomoravské hasiče zaměstnal vítr

Silnice v Ústeckém a Libereckém kraji jsou v neděli sjízdné jen s velkou opatrností. Na horských cestách leží ujetá vrstva sněhu, sněží i v nížinách. Uzavřeny kvůli silnému sněžení jsou silnice v Oseku na Teplicku, Lomu na Mostecku a cesta z Litvínova na Klíny v Krušných horách. Na jihu Moravy zase museli hasiči vyrážet k několika událostem spojeným se silnými poryvy větru.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Z budovy vyškovského gymnázia museli hasiči odstranit utržený drát vysokého napětí.

Článek

Silničáři mají na severu a severozápadě Čech v provozu veškerou techniku. Z Litvínova na Klíny neprojedou řidiči bez sněhových řetězů. Silnice z města do tohoto horského střediska je proto dočasně uzavřena. Stejné je to v případě cesty z Oseku do Dlouhé Louky, odkud vedou běžecké tratě po Krušných horách.

Uvízlo několik kamionů

Na cestě k hraničnímu přechodu Hora Svatého Šebestiána na Chomutovsku uvízlo už v sobotu několik kamionů. Sněhové jazyky se objevují v Krušných horách. Policisté doporučují vyjíždět do hor pouze se zimní výbavou.

Kluzké silnice, půlmetrové závěje. U Prahy vyprošťovali hned dva zapadlé sypače

Krimi

Sypače křižují hlavní silnice v obou krajích. Pluhy potkají řidiči v horských úsecích. Nebezpečí hrozí také kvůli těžkému sněhu, který padá ze střech a stromů. U Úštěku na Litoměřicku spadly dvě borovice do cesty a další jsou podle informace policie nahnuté. Strom spadl do vozovky také u obce Tuhaň v okrese Česká Lípa.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

V Libereckém kraji v okrese Semily řešili ráno policisté nehodu u obce Chuchelna, kde se osobní auto několikrát převrátilo na střechu a skončilo mimo vozovku. Nehoda se obešla bez vážného zranění.

Na jihu Moravy úřadoval vítr

Počasí působilo komplikace i jinde v ČR, například v Jihomoravském kraji. Konkrétně Blanensko a Vyškovsko potrápily v sobotu větrné poryvy, hasiči vyjížděli k jedenácti nahlášeným událostem spojeným s větrem.

Problémy neminuly ani samotné město Vyškov. Z budovy gymnázia museli odstranit utržený drát vysokého napětí.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Z budovy vyškovského gymnázia museli hasiči odstranit utržený drát vysokého napětí.

„Větrné poryvy zaměstnaly hasiče v jedenácti případech v sobotu dopoledne. Ve Vyškově museli hasiči za pomoci výškové techniky odstranit vedení vysokého napětí,“ shrnul mluvčí jihomoravských hasičů Petr Příkaský. O práce se jim ve Vyškově postaraly i uvolněné tašky.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Uvolněné tašky

V Boskovicích hasiči rovněž potřebovali výškovou techniku, aby zajistili uvolněný plech na střeše.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Vyvrácený strom kvůli větru

U Vyškova hasiče zaměstnal i vyvrácený strom, který se opřel o dráty elektrických rozvodů. „Jednalo se o místo, kudy prochází cyklostezka. Záležitost jsme řešili společně s energetiky. Nemuseli jsme ale zasahovat ani u jednoho případu, kdy by strom spadl na vozovku,“ dodal mluvčí.

Silnice pod sněhem, ledovka a špatná viditelnost. Řidiči v Česku bojují s počasím

Domácí

Už dříve během víkendu tuzemští řidiči hlásili, jak jim intenzivní sněžení komplikuje život - v Moravskoslezském kraji, Olomouckém kraji či v jižních Čechách.

Reklama

Výběr článků

Načítám