Hlavní obsah

Silnice na Liberecku mohou namrzat, upozorňují silničáři

Na severu Čech nasněžilo v noci několik centimetrů sněhu a silnice nižších tříd pokrývá ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Podobná situace je i v dalších horských oblastech. Na Liberecku mohou podle cestářů silnice namrzat.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Článek

V semilské části Krkonoš je ujetá vrstva sněhu krytá posypem, na Jablonecku jsou zbytky rozbředlého sněhu i na hlavních tazích. V horských oblastech zůstává teplota stále pod nulou a sněžit tam může i přes den.

V Jizerských horách je nový sníh krytý posypem a na vozovkách nižších tříd v Krušných horách jsou zbytky rozbředlého sněhu.

Podle meteorologů bude většinou oblačno. Nejvyšší denní teploty dosáhnou jednoho až pěti stupňů Celsia, na horách budou kolem nuly.

Ve vyšších polohách Šumperska a Jesenicka leží nesouvislá vrstva uježděného sněhu krytá posypem. Se zvýšenou opatrností jsou na Jesenicku sjízdné i silnice první třídy, které jsou mokré po chemickém posypu. Vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic.

Ostatní silnice v Olomouckém kraji jsou holé a suché nebo vlhké, sjízdné bez omezení.

Řidiči ve Zlínském kraji musí být opatrní zejména na Vsetínsku. Na silnicích nižších tříd tam leží uježděná vrstva sněhu krytá posypem. Ostatní cesty v regionu jsou holé a vlhké.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám