Hlavní obsah

Silnice jsou s opatrností sjízdné a bez nehod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silnice v České republice jsou v pátek většinou s opatrností sjízdné, leží na nich zbytky sněhu nebo jsou mokré po chemickém ošetření. Na některých úsecích se tvoří náledí, vyplývá z informací silničářů. Žádné vážnější nehody nejsou zatím hlášeny. Do pátečního rána platila výstraha meteorologů před tvorbou náledí a ledovky.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Ilustrační foto

Článek

Komunikace v Ústeckém kraji jsou se zvýšenou opatrností sjízdné. V horských úsecích leží místy zbytky rozbředlého sněhu, vyplývá z informací silničářů. Teploty v kraji se pohybují od minus dvou do plus dvou stupňů Celsia.

Silnice na Vysočině v noci na pátek namrzaly. K ránu se teploty v kraji pohybovaly mezi nulou a minus třemi stupni, místy byla mlha. Silničáři jezdili s 68 sypači. Hlavní tahy jsou teď po chemickém ošetření holé a mokré, na silnicích nižších tříd leží ujetý sníh posypaný drtí.

Silničáři v Libereckém kraji doporučují opatrnost hlavně v horských oblastech. Na silnicích nižších tříd tam leží ujetá zledovatělá vrstva sněhu a vozovky mohou klouzat. Teploty v horách se pohybují jen těsně kolem nuly. Žádné problémy v kraji zatím podle policie hlášeny nejsou.

Velká část Libereckého kraje ale leží v chráněných oblastech, solí se proto udržuje ve sjízdném stavu jen zhruba 40 procent komunikací. Ostatní se sypou pískem či drtí nebo jen protahují pluhem.

Silnice ve Zlínském kraji jsou většinou mokré či vlhké po chemickém ošetření. Na silnicích nižších tříd leží místy uježděná vrstva sněhu krytá posypem a jsou sjízdné se zvýšenou opatrností, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic ČR.

V Královéhradeckém kraji musí řidiči ráno počítat se souvislou mlhou, hlavní silniční tahy jsou mokré po chemickém ošetření, místy zůstává na cestách vrstva uježděného sněhu. Na Jičínsku je na cestách druhých a třetích tříd náledí, na Rychnovsku hrozí riziko místních námraz, zjistila ČTK z informací silničářů.

Policie řidiče upozorňuje na to, že u kruhového objezdu Svobodné Dvory v Hradci Králové směrem na křižovatku u ČKD je kvůli porouchanému vozidlu neprůjezdný pravý jízdní pruh a v úseku je možné očekávat zdržení.

Sníh ze silnic v Pardubickém kraji vlivem oblevy rychle mizí. Zůstává jen na menších komunikacích a ve výše položených oblastech. Lokálně se vyskytuje také náledí. Uježděná sněhová vrstva pokrývá vozovky silnic druhé a třetí třídy v okolí Litomyšle, Moravské Třebové, Poličky, Svitav a Žamberka. Pod sněhem je i státní silnice I/11 v úseku Červená Voda–Suchý Vrch na Orlickoústecku. Na Hlinecku a v Železných horách místy vzniká náledí.

Všechny silnice na jihu Čech jsou podle dispečinku krajské správy a údržby silnic se zvýšenou opatrností sjízdné. Zejména na Šumavě však musí řidiči počítat s namrzáním vozovek. Na Jindřichohradecku, Prachaticku, Strakonicku a Táborsku komplikuje dopravu mlha a na Českokrumlovsku silný vítr. Náledí se momentálně vyskytuje mezi Bavorovem a Prachaticemi u obce Hájek. Na místo jedou cestáři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám