Hlavní obsah

Šéfkou úřadu práce bude Marie Bílková

Novou ředitelkou centrálního úřadu práce se stane od května exšéfka Správy služeb zaměstnanosti Marie Bílková, která nyní působí na ministerstvu financí. Nahradí tak dosavadního ředitele Jiřího Kubešu, který ke konci měsíce rezignoval. Na personálních změnách v resortu se před nedávnem s ministryní práce dohodl premiér.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Marie Bílková se v dubnu zúčastnila Žofínského fóra.

Článek

V minulosti působila Bílková na ministerstvu práce, kde se věnovala auditu. V roce 2007 ji tehdejší ministr a nynější předseda vlády Petr Nečas (ODS) jmenoval vrchní ředitelkou Správy služeb zaměstnanosti, v roce 2009 funkci opustila a v současnosti řídí na ministerstvu financí odbor financování kapitol státního rozpočtu.

Nynější ředitel úřadu práce Jiří Kubeša funkci opustí ke konci měsíce. Bývalý šéf středočeského úřadu práce do ní nastoupil v červnu 2011.

Struktura úřadů práce se změnila od dubna 2011, kdy začal fungovat jeden "superúřad". Zastřešil krajské pobočky s jednotlivými úřady po republice. Od loňska se pak úřady práce přestaly věnovat jen problematice zaměstnanosti, ale převzaly i část agendy a úředníků od radnic a začaly vyplácet dávky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám