Hlavní obsah

Schwarzenberg byl v Čimelicích i na Orlíku jasnou jedničkou

Právo, Vladimír Vácha

V Čimelicích na Písecku i v sousedním Orlíku byl jednoznačně jedničkou u voličů Karel Schwarzenberg. V Čimelicích získal 187 z 538 odevzdaných hlasů - bezmála 35 procent, což bylo o polovinu více než shodně obdrželi druzí Miloš Zeman a Jiří Dienstbier.

Foto: Vladimír Vácha, Právo

V Čimelicích dostal Karel Schwarzenberg hlas i od Romana Žáka.

Článek

„Chtěl jsem vyjádřit svůj názor. K volbám chodím pravidelně a nechtěl jsem si nechat ujít první přímou volbu prezidenta zejména, když si vážím pana Schwarzenbergra. Je to silná osobnost a věřím, je jedním z mála, který nehledá v politice možnost zbohatnout a mezi dalšími kandidáty jsem nenašel jiného lepšího,“ řekl Právu jeden z místních, krátce po té, co opustil čimelickou volební místnost.

Lidí přišlo výrazně více než krajských či sněmovních volbách.

„Předvolební propagaci měl pan Schwarzenberg u nás v obci poměrně velkou a lidé ho zde vnímají převážně pozitivně, rozhovořila se předsedkyně volební komise Miluše Řeřichová a zapisovatelka Vlasta Kadlecová, která v Čimelicích žije od pěti let a brzy oslaví osmdesátku, dodala, že Karel Schwarzenberg se může opírat i dobrou pověst svého otce, jíž se tady v okolí Čimelic těšil.

Úspěchy u voličů sklízel kandidát TOP 09 i v Orlíku. Lidé, s nimiž Právo hovořilo, pro něj měli jen slova chvály. Potvrdili to i hlasováním. Ministr zahraničí od nich dostal 93 ze 184 platných hlasů a překonal hranici 50 procent. Druhý Jan Fischer našel podporu u 14,67 procenta místních voličů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám