Hlavní obsah

Sbírky pro České Švýcarsko. Kde můžete pomoci?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První dárcovské platformy zveřejnily sbírky na pomoc obyvatelům obcí zasažených požárem Národního parku České Švýcarsko, kde hoří už od neděle. Přispět ale můžete i přímo parku, nebo doručit materiální pomoc hasičům do Děčína.

Foto: Hasičská záchranná služba

Požár v Českém Švýcarsku

Článek

První ze zatím vyhlášených sbírek organizuje Nadační fond pomoci na dárcovské platformě Znesnáze21. Je určena pro obyvatele Hřenska. Cílová částka sbírky je půl milionu korun, zatím se vybrala téměř polovina.

Na platformě Donio se zatím podařilo vybrat přes čtyři miliony korun. Sbírku založil tým Donio ve spolupráci s děčínským senátorem Zbyňkem Linhartem (STAN). Je na pomoc obcím a obyvatelům, které zasáhl požár. Milionem korun do této sbírky už přispěl majitel společnosti Seznam Ivo Lukačovič.

Přispět ale můžete i přímo Národnímu parku České Švýcarsko do sbírky na podporu ohrožených druhů nebo do sbírky na podporu turistického vybavení a péče o kulturní památky.

Pomáhat lze i přímo v Děčín, a to materiální pomocí zasahujícím hasičům ve formě jídla a pití. Město Děčín zveřejnilo na svých webových stránkách informace o kontaktních místech v Děčíně, kde můžete pomoc předat.

Vyčerpaní hasiči. Noční fotky z likvidace požáru v Hřensku

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám