Hlavní obsah

Rozhlas odvolal ředitele Radiožurnálu Konvalinu

PRAHA

Generální ředitel Českého rozhlasu Václav Kasík odvolal šéfa Radiožurnálu Miroslava Konvalinu. Právu to potvrdil sám Kasík s tím, že důvodem jsou nedostatky v řízení stanice.

Článek

"Důvodem odvolání jsou chyby v řízení stanice," řekl Novinkám mluvčí Českého rozhlasu René Zavoral. Dodal, že byl vedením Radiožurnálu pověřen šéfredaktor Jan Pokorný.

Na dotaz, kdy bude vybrán nástupce Konvaliny, mluvčí uvedl, že je to "v tuto chvíli předčasné".

Konvalina řekl, že odvolání nečekal. "Podrobnější důvody, než byly zveřejněny, jsem se zatím nedozvěděl," uvedl.

Jeho odvolání podle Konvaliny přitom přišlo den poté, co v Radiožurnálu projednávali plány střednědobého i dlouhodobého rozvoje stanice a případné úpravy její podoby.

Podle Konvaliny je za odvoláním pokles posluchačů

Odvolání podle Konvaliny možná souvisí s aktuálními výsledky průzkumu poslechovosti Radio Projekt, podle něhož od října do března měl Radiožurnál 686 000 posluchačů denně, což je méně o 96 000 proti předchozímu sledovanému období od července do prosince.

"Výsledek naznačuje, že je potřeba oživit ten formát. Podle mne bylo třeba něco udělat a padlo to na mne," podotkl Zaoral.

Konvalina nastoupil do funkce loni v březnu, funkci převzal po Alexandru Píchovi, který byl ředitelem Radiožurnálu od počátku roku 2003. Konvalina předtím působil jako zpravodaj rozhlasu v USA.

Jmenování Konvaliny ředitelem Radiožurnálu bylo součástí změn ve struktuře vedoucích postů rozhlasu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám