Hlavní obsah

Řidiči ucpali auty Deštné v Orlických horách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Deštné v Orlických horách
Aktualizováno

Nápor turistů a následně zablokované cesty zaparkovanými auty řešili v pátek v Orlických horách v oblasti Šerlichu. Policie po poledni omezila provoz na příjezdové silnici z Deštného. Na silnici přes Šerlich pouštěla jen automobily, které projížděly dál. Za komplikacemi byli podle policie neukáznění řidiči, kteří parkovali, kde neměli.

Foto: Policie ČR

Orlické hory jsou zaplněny parkujícími auty

Článek

Horské sedlo pod Šerlichem je vyhledávaným místem nástupu na hřebenové turistické trasy.

Řidiči se podle policie už nevešli na parkoviště, které se dopoledne zaplnilo, a nechávali auta, kde neměli, čímž blokovali průjezd v Deštném.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 1.1.2021Video: Sitour / Novinky.cz

„Řidiči tam parkují prakticky přímo pod značkou zákazu zastavení. Stačí jeden neukázněný motorista, který svým negativním příkladem strhne ostatní řidiče, a pak několik metrů stojící kolona vytvoří vážnou překážku pro průjezd. Apelujeme na motoristy, aby do oblasti Šerlichu zvážili cestu," řekla k 13. hodině mluvčí policie

Eva Prachařová.

Stovky lidí vyrazily na Monínec, na sjezdovku je ale nepustí

Domácí

Na místě bylo několik policejních hlídek, bylo nutné omezit průjezd osobních aut, aby se zachovala cesta pro záchranáře, silničáře a horskou službu.

Ve tři odpoledne už byla situace lepší a silnici bylo možné znovu otevřít. „Lidé začali odjíždět domů," popsala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Silnice ucpané auty v Orlických horách

Opakovala se tak stejná situace jako v minulých dnech, v pátek se ale podle policie vyhrotila. Komplikace policisté předpokládají také o víkendu.

Obec Deštné v Orlických horách několik let usiluje o rozšíření parkoviště v horském sedle mezi Šerlichem a Velkou Deštnou, jehož kapacita je zvláště v zimní sezoně nedostatečná, auta často komplikují průjezd po silnici II/311 mezi střediskem v Deštném a Orlickým Záhořím.

V Liberci otevřeli novou sjezdovku. A hned ji zase zavřou

Domácí

K atraktivnosti lokality přispěla i nedávno otevřená rozhledna na Velké Deštné, ke které se lze nejsnáze dostat právě ze sedla pod Šerlichem.

Jednodenní cesty do hor

V posledních dnech roste zájem o jednodenní návštěvy horských oblastí, nejde jen o Orlické hory, ale také o Krkonoše.

Lyžařská střediska vládní nařízení uzavřelo, lidé tak většinou vyrážejí za turistikou nebo sáňkovat. Parkoviště ve většině horských středisek jsou plná, motoristé pak často parkují na místech, která nejsou k tomu určená.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám