Hlavní obsah

Ředitel českokrumlovské nemocnice rezignoval, vakcíny dostávali známí

– Český Krumlov
Právo, orh

Ředitel českokrumlovské nemocnice Jindřich Florián rezignuje na svůj post. Vyzval ho k tomu jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS). Jak sám připouštím poskytl vakcínu proti covidu i příbuzným některých zdravotníkům. Většinou se prý jednalo o starší lidi, ovšem ne ve všech případech.

Foto: Felix Kaestle, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

„Nepostupoval jsem ve sto procentech podle nařízení pana hejtmana v očkovací strategii, a proto jsem se po jeho výzvě rozhodl, že na svou pozici rezignuji,“ sdělil Právu Florián.

Upozornil, že očkovaní nebyli jeho příbuzní, ale příbuzní zaměstnanců zařízení. „Já jsem v naší rodině očkovaný jediný,“ ujistil Florián.

Zdravotní ústav nedostal vakcíny pro sebe, ale pro ohrožené skupiny. Šéf rezignoval

Domácí

Hejtman Martin Kuba vyzval Floriána k rezignaci po reportáži pořadu Seznam Zprávy a rozhodnutí Floriána kvitoval. „Je to od něho rovný přístup a ačkoli mě to může být vzhledem k jeho odbornosti líto, jedná se o zásadní porušení,“ uvedl v reakci Kuba.

Podle něj je naprosto nepřijatelné, aby v této chvíli byla důvěra Jihočechů v celý vakcinační systém takovýmto způsobem nabourána. „Chci naopak poděkovat ředitelům nemocnic a zdravotníkům, kteří všemi svými silami pracují na tom, aby se k vakcíně dostali co nejrychleji přesně ti lidé, pro které je v tom okamžiku primárně určena. Jihočeši musí mít jistotu, že očkování je transparentní a ne že se někdo dostane k vakcíně proto, že je něčí známý nebo kamarád,“ zdůraznil Kuba.

Reklama

Výběr článků

Načítám