Hlavní obsah

Rakušan chce předčasný sněm STAN, křeslo šéfa bude obhajovat

– Praha

Ministr vnitra Vít Rakušan a šéf STAN navrhne vedení hnutí, aby se na podzim uskutečnil předčasný sněm. Funkci předsedy bude obhajovat, v předsednictvu chce ale i novou generaci.

Foto: Petr Horník, Právo

Vít Rakušan.

Článek

Starostové volili vedení naposledy loni v srpnu, řádný sněm by se tak měl konat až za rok. "Přijdu na předsednictvo s návrhem, abychom urychlili konání sněmu tak, aby se konal na podzim," uvedl ve čtvrtek Rakušan.

Dřívější termín podle něj není možný kvůli tomu, že se musí uskutečnit nominační sněmy v regionech.

„Mám za úkol, ať jste happy.“ Policejní mikrofony nahrály čachry kolem dopravního podniku

Krimi

Vedení vládního hnutí STAN se totiž postupně rozpadá. Po několika dřívějších rezignacích některých čelných politiků v důsledku skandálů ve středu hnutí pozastavilo členství i náměstkovi primátora Petru Hlubučkovi.

Vedení STAN pod tlakem postupně opustili konkrétně europoslanec Stanislav Polčák, exposlanec Jan Farský, který je až do září na stáži ve Spojených státech a předal pravomoci prvního místopředsedy Petru Gazdíkovi, a minulý týden zemřel místopředseda Věslav Michalik.

Ve středu bylo pozastaveno členství navíc i Hlubučkovi, který je mezi obviněnými v souvislosti s hospodařením pražského dopravního podniku (DPP).

Ten také rezignoval i na funkci náměstka pražského primátora, člena rady hlavního města a člena dozorčí rady Pražských služeb.

Reklama

Výběr článků

Načítám