Hlavní obsah

Příští týden bude -10 stupňů, sněžit má od středy

Právo, per

Příští týden od středy do Česka vtrhne mrazivý vzduch od severu. Noční teploty klesnou až na -10 stupňů Celsia a přes den bude -4 až 0. Na celém území se očekává i sněžení.

Článek

„Mrazy vydrží až do začátku prosince. Prostě letošní listopad si s námi skutečně zahrál. V první polovině jsme měli letní počasí jako v září, teď prožíváme podzimní počasí a v závěru listopadu budou mrazy,“ řekla Právu ve čtvrtek Dagmar Honsová z pražského Meteopressu.

Podle jejích slov bude nadcházející víkend uplakaný. Očekávají se přeháňky, na horách sněhové, ráno 2 až -2, odpoledne 4 až 8 stupňů Celsia. V pondělí a v úterý bude sněžit od středních poloh a odpolední teploty se budou pohybovat nejprve v rozmezí 3 až 7 stupňů, později v rozsahu 1 až 5. Avizovaný mráz se sněžením na celém území má přijít od středy.

Na dotaz, jaké bude počasí o vánočních svátcích, Honsová odpověděla, že podle pranostiky je-li na Kateřinu (25. listopad) mráz, budou Vánoce na blátě. „Ale kdo ví, jak to bude. Pranostiky dnes už tolik neplatí jako dřív,“ uzavřela meteoroložka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám