Hlavní obsah

Přichází skutečná zima, konec listopadu přinese sníh i do nížin

Novinky, jas

V nadcházejících dnech se dočkáme podprůměrných teplot a sněhových přeháněk, které se budou objevovat i v nížinách. Sněžit by mělo častěji v Čechách a v horských oblastech. Místy se teplota přes den nedostane nad bod mrazu, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Martin Štěrba, ČTK

Sněžení se v tomto týdnu přesune i do nížin.

Článek

V Čechách bude v pondělí převažovat velká oblačnost se sněžením či přeháňkami. V nížinách by mohlo napadnout od jednoho do pěti centimetrů, v horských oblastech až 10 centimetrů.

„Již ráno na Chebsku napadlo kolem 10 a na Karlovarsku kolem čtyř centimetrů sněhu,” připomněla Honsová.

Velmi rozdílné budou v pondělí i odpolední maxima. Na západě Čech zůstanou na minus jednom stupni. V Praze se vyšplhají na tři stupně a na Moravě a ve Slezsku by mohlo být až pět stupňů.

V úterý bude převládat jasno či polojasno s ranními minimy mezi minus čtyřmi a minus osmi stupni. Objevit se mohou i mrznoucí mlhy, na což by si měli dát pozor především řidiči. Odpoledne se teploty vyšplhají maximálně na minus jeden až tři stupně.

Počasí s minimem oblačnosti bude pokračovat rovněž ve středu. Ráno teploty setrvají mezi minus čtyřmi a minus osmi stupni. V průběhu dne bude od západu přibývat oblačnosti a v Čechách se objeví další sněhové přeháňky. Přes den se budou teploty nejčastěji pohybovat v intervalu minus jednoho a tří stupňů.

Ve čtvrtek již bude převládat oblačno s občasným sněžením, které bude opět častější  v Čechách. Ráno budou teploty klesat k minus dvěma až minus šesti stupňům, přes den setrvají opět mezi minus jedním a třemi stupni.

Pátek bude charakterizovat počasí s velkou oblačností a občasnými přeháňkami, které mohou být místy i mrznoucí. Ranní minima poklesnou na minus jeden až minus pět stupňů, přes den budou mezi nulou a čtyřmi stupni.

Výhled na víkend slibuje oblačno či polojasno pouze s minimem srážek. Teploty se budou pohybovat mezi  jedním a pěti stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám